Beskyt din bil- og undervognen

audi undervognsbehandlingBilens undervogn er temmelig udsat, da den befinder sig tæt på vejen, hvilket uundgåeligt vil give den nogle knubs. Endnu mere gennem vinteren, hvor vand, salt og slud er med til at slide på undervognen. Det er derfor vigtigt, at du beskytter din bil med en undervognsbehandling for at forlænge dens levetid. Har du anskaffet dig en bil gennem leasing, er det også vigtigt, at du tager kontakt til din forhandler og får en undervognsbehandling for at passe på den leasede bil. Nogle leasing kunder vil måske være mindre tilbøjelige til at få det gjort, da de teknisk set ikke ejer bilen, men ikke desto mindre, er det godt givet ud.

Hvad er en undervognsbehandling?

En undervognsbehandling beskytter din bils undervogn mod rustangreb. Behandlingen er forebyggende og forbereder din bil, uanset leasing eller ej, på det danske efterårs- og vintervej, hvor høj fugtighed, regn og salt på vejene er med til at slide på undervognen.
Er dele af din bil hårdt angrebet af rust, kan det være nødvendigt at udbedre skaden gennem rustarbejde, inden du kan få foretaget en undervognsbehandling. Har du anskaffet dig din bil gennem leasing, står du selv for at dække disse udgifter, hvorfor det på det kraftigste anbefales at få foretaget en undervognsbehandlingen, inden skaden er sket.

Undervognsbehandling hos Audi

Forskellige bilmodeller skal behandles på forskellige måder, hvorfor det er vigtigt at din mekaniker har det nødvendige kendskab til lige netop din model. Er din bil en leasing bil, kan du får den ordnet hos din forhandler. Kører du for eksempel Audi, kan du gennem din leasing aftale tage kontakt til Audi, der kan hjælpe dig med at beskytte bilen med en undervognsbehandling.
Det første der foretages ved en undervognsbehandling er, afmontering af skærmene, der sidder på indersiden, beklædningen, de lyddæmpende plader osv. Selve behandlingen er en tyk tjæreholdig substans, der påføres og sprøjtes ind i bilens vanger og hulrum.
Efter behandlingen skal bilen have lov til at stå noget tid og tørre, hvilket betyder, at du ofte vil være nødsaget til at undvære din bil i 1-2 dage.

Hvor ofte skal bilen undervognsbehandles?

Det afhænger meget at modellen og mærket, men de forskellige undervognsbehandlinger giver alle den samme effekt i forhold til beskyttelse af undervognen, vanger og skærme. Der kan imidlertid være forskel i pris, konsistens og holdbarhed. Garantien på behandlingen er typisk 2-5 år, hvilket giver en idé om hyppigheden. Er garantien for eksempel 2 år, betydet det, at bilen skal undervognsbehandles igen indenfor 2 år.
Hvis din leasing bil er helt ny, skal du være opmærksom på, og den allerede har fået den tilstrækkelige rustbeskyttelse fra fabrikken. Er dette ikke tilfældet, hvilket ofte gør sig gældende, skal du sørge for at få foretaget en undervognsbehandling.